További információk a Tudáskulcs munkafüzetekről

További információk a Tudáskulcs munkafüzetekről

A munkafüzet sorozatot olyan magyar pedagógusok állították össze, akik nagy tapasztalattal rendelkeznek mind az iskolai oktatásban, mind pedig az egyéni fejlesztésben, korrepetálásban. Sokéves tapasztalatuk azt mutatta, hogy a magasabb szintű tanulmányoknál (mint a felső tagozat és a középiskola) megjelenő problémák döntő többsége az alapok hiányára vezethető vissza. Miután az alapok stabilak lettek, a magasabb szintű anyagok is könnyen elsajátíthatóvá váltak. A Tudáskulcs munkafüzetek a legtöbb gondot okozó tárgyaknál (nyelvtan, számtan, matematika) érteti meg és gyakoroltatja be a gyermekkel az alapokat, amire már bátran építkezhet.

A Tudáskulcs munkafüzetek felépítése

Egy-egy munkafüzet tartalmazza az adott témakör kulcsszavait. Minden szóhoz ad meghatározást, példamondatokat és a szó begyakorlását segítő feladatokat. A gyermekeknek szóló részek nyelvezete tudatosan egyszerű, hogy könnyen tudják feldolgozni az anyagot kisebb szókincsű diákok is. Ahogy a tanulók haladnak a feladatokon, egyre nő majd az aktív szókincsük, és javul a fogalmazásuk is.

Melyik korosztálynak szól, illetve melyik munkafüzettel érdemes dolgozni?

Javasoljuk, hogy bármilyen tantárgyi probléma esetén a munkát a Nyelvtan csomaggal kezdjék! A nyelvtan csomag munkafüzetei megadják azokat az alapokat, amelyek minden további tantárgy feldolgozását hatékonyabbá teszik, fejlesztik a szókincset, a fogalmazási- és kifejezőképességet és az értő olvasást. Bár a csomag első két munkafüzete alapvetően alsósok számára készült, a nagyobb korosztályoknak is ezzel javasoljuk a kezdést. Épp ezek az alapok azok, amik sok tanulónál hiányosak, és ha ezek nem stabilak, nincs mire építkezni. Azok a felsősök, akik ezeket a szavakat értik, természetesen gyorsabban tudnak haladni, és őket érdemes választékosabb, összetettebb mondatok alkotására ösztönözni. A tesztek szerint a felsőbb osztályosok képességeit éppúgy emelték ezek a füzetek, mint az alsósokét. Az 6.-tól kisebb osztályosok esetében azt javasoljuk, hogy az első két munkafüzetet dolgozzák fel teljesen a megadott sorrend szerint, és a Szófajok munkafüzetet egyelőre „szótárként” használják. Azokat a szófajokat, amiket az iskolában tanulnak, dolgozzák fel a munkafüzetben is, de a teljes Szófajok munkafüzet feldolgozását csak 6. osztályban, vagy azután végezzék el.

Mit tartalmaz az Alapozó csomag?

  1. Útmutató
  2. Tanulási szavak
  3. Nyelvtan – alapok
  4. Nyelvtan szófajok
  5. Számtan
  6. Matematika 1.
  7. Matematika 2.

+1 Mértékegységek

1. Útmutató Egy útmutató a segítő részére (legyen szülő, tanár, korrepetitor stb.), amely megmutatja, hogy milyen lépéseket kell megtenni a munkafüzet leghatékonyabb feldolgozása érdekében. Emellett hasznos tanácsokat ad a gyakran felmerülő problémák kezelésére.

2. Tanulási szavak Ez a munkafüzet a tanulással kapcsolatos kulcsszavakat mutatja. Olyan szavakkal foglalkozik, amely lehet, a felnőttek számára egyértelmű vagy napi szinten használatos, a gyerekek kevéssé vagy akár egyáltalán nincsenek tisztában a jelentésükkel. Úgymint tanulás, adat, tudomány, alkalmazás, mondat stb.

3. Nyelvtan – alapok Az a tanuló, akinek problémája van a magyar nyelvtannal, nagy eséllyel minden más tantárggyal is nehezebben boldogul. A nyelvtan használata teszi érthetővé a kommunikációt. Ha ezzel valakinek problémái vannak, akkor megértése csökken minden területen. Így elsődleges a nyelvtan tökéletes megalapozása minden tanulónál. Kulcsszavak a munkafüzetből: betű, nyelv, szó, szótő, toldalék, rag, írásjel stb.

4. Nyelvtan – szófajok Ez a munkafüzet a szófajok alapos megértésére és begyakorlására készült. Hatékonyan alkalmazható idegen nyelv tanulásának előkészítéséhez, akár felnőttek számára is.

5. Számtan Ez a munkafüzet a számtan alapfogalmait tartalmazza. Ezekkel a fogalmakkal már alsós osztályokban találkoznak a gyerekek, de a tapasztalat azt mutatja, hogy ezek a látszólag egyszerű fogalmak sokszor nincsenek a kellő mértékben elsajátítva. Így amikor később, felsőbb osztályokban a tanuló az összetettebb feladatokkal találkozik, már nem tudja követni a tanárt. Ennek oka egyértelműen az alapok hiánya. Ez a munkafüzet remek lehetőség arra, hogy bármilyen korú diák kezelje vele számtani bizonytalanságait. Néhány címszó: mennyiség, számjegy, számegyenes, helyi érték, relációs jel stb.

6. Matematika 1. Ez a munkafüzet a Számtan munkafüzet anyagára épül, és elmagyarázza a sokszor nem igazán értett matematikai alapkifejezéseket. Néhány példa az anyagból: törtek, számláló, nevező, természetes szám, prímszám stb.

7. Matematika 2. Ez a munkafüzet szorosan épül a Számtan és a Matematika 1. anyagára, de továbbviszi azt a bonyolultabb kifejezésekre. Néhány példa: halmaz, metszet, koordináta rendszer, egyenlet stb.

+1 Mértékegységek Ez a munkafüzet az alsó tagozatban előkerült mértékegységeket, átváltásukat és az ezekkel kapcsolatos fogalmakat tartalmazza. Színesen és érdekesen dolgozza fel, ténylegesen az életben végrehajtandó gyakorlatokkal. Használható szótárszerűen is, az épp aktuálisan szükséges kifejezések megértésére, a váltószámok tisztázására. Nagyobb diákoknál hasznos segédeszköz lehet a fizika, kémia tanulmányokhoz. Bármikor visszatérhet hozzá, hogy felfrissítse vagy pótolja tudását. Néhány témakör: űrtartalom, tömeg, hőmérséklet, hosszúság stb.

RENDELJE MEG MOST!

Miből áll az Alapozó csomag?

Az Alapozó csomag tartalmazza az alapvető készségek fejlesztéséhez szükséges 6 db munkafüzetet és az Útmutatót.

(Tanulási Alapszavak, Nyelvtan Alapok, Nyelvtan Szófajok, Számtan, Matematika1., Matematika 2.)

Mennyibe kerül a postaköltség?

  • előre utalásos fizetés esetén: 1090 Ft /csomag
  • utánvétes fizetés esetén: 1440 Ft /csomag

Hogyan zajlik a fizetés és a postázás?

A könyveket előre utalással vagy utánvéttel lehet fizetni. A feladás idejét a fizetési mód határozza meg.

Előre utalásos fizetés A megrendelés után Ön kap egy Díjbekérőt, ami tartalmazza a megrendelt tételeket és az utaláshoz szükséges adatokat. Az utalás beérkezése után emailben elküldjük a számlát, és legkésőbb a következő munkanapon postára adjuk a megrendelt tételeket. Ekkor Önnek már csak annyit kell tennie, hogy figyeli a Vatera futár értesítő e-mailjét, hívását a csomag megérkezéséről. Utánvétes fizetés Amennyiben Ön nem kíván előre fizetni, válassza az utánvétes fizetést. Ebben az esetben a megrendeléséről megkapja a visszaigazoló levelet, és már csak várnia kell a Vatera futár értesítő e-mailjét, hívását a csomag megérkezéséről. Amikor átveszi a csomagot, a futárnak kell odaadnia a könyvek árát. Ebben az esetben a szállítási költség magasabb.

Figyelem! A könyveket Vatera futárral küldjük, ezért ahhoz, hogy megkapja a csomagját, feltétlenül olyan telefonszámot adjon meg, amin a futár elérheti!

Kapcsolat: E-mail: erdeklodes[@]apshun.hu Telefon: +36-70-601-8002